Ambasadorji

Fundacijo Miroslava Cerarja podpirajo slovenski vrhunski športniki in ostala zveneča imena iz sveta športa. Vsako leto imenuje fundacija tudi svojega ambasadorja ali "botra", ki v tem letu bdi nad zbiranjem sredstev za mlade športnike iz socialno šibkejših okolij. Prvi ambasador fundacije je bil predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Bach. Nasledil ga je Aleksander Čeferin, prvo ime UEFE, ta pa je naziv botra predal smučarski šampionki Tini Maze, ki je v lanskem letu zbrala rekordnih 135.000 evrov. Iz rok Tine Maze je konec lanskega leta na dobrodelni prireditvi vlogo ambasadorja oz. »botra« prevzel kolesarski as Primož Roglič
Pod Rogličevim botrstvom se je v letu 2023 zbralo 200.180 evrov, s čimer je naš kolesar nosilec novega dobrodelnega rekorda. Za konec svojega ambasadorstva je imenoval tudi svojega naslednika - vrhunskega košarkarja Gorana Dragića

 

Aktualni ambasador

Goran Dragić 

Košarka 

Rodil se je 6. maja 1986 v Ljubljani. Športno pot je začel leta 2003 v starosti 17 let pri klubu Ilirija Ljubljana. Do leta 2006, ko je prvič zaigral za španski klub TAU Ceramica, je nastopal v dresu KD Slovan v slovenski in jugoslovanski igri. Prav s predstavami v slednji, je nase opozoril strokovnjake izven slovenskih meja.
Leta 2008 je bil izbran v drugem krogu nabora lige NBA. Izbrala ga je ekipa Phoenix Suns, za katero je tudi igral do leta 2011. Njegova kariera na drugi strani Atlantika je razgibana, med opaznejše dosežke pa sodi zlato odličje na Evropskem prvenstvu v košarki, izbor v All Star ekipo lige NBA leta 2018, naziv Most improved player NBA 2014, in naziv najboljšega evropskega košarkarja 2018.

Konec leta 2023 je naš prepoznavni košarkaški as postal boter mladim športnikom iz socialno šibkih okolij pod okriljem Fundacije Leona Štuklja in Miroslava Cerarja. 


Pretekli ambasadorji

Thomas Bach - Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK)

Thomas Bach

Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK)
Aleksander Čeferin - Predsednik UEFE

Aleksander Čeferin

Predsednik UEFE
Tina Maze - Olimpijka (alpsko smučanje)

Tina Maze

Olimpijka (alpsko smučanje)
Primož Roglič - Olimpijec (cestno kolesarstvo)

Primož Roglič

Olimpijec (cestno kolesarstvo)
Rodil se je 29. oktobra 1989 v Trbovljah. Športno pot je začel v smučarskih skokih, kasneje pa se je preusmeril v cestno kolesarstvo, kjer je nanizal številne vrhunske rezultate. Na olimpijskih igrah v Tokiu 2020 je postal zmagovalec v vožnji na čas. Na tritedenskih etapnih dirkah je poleg številnih etapnih zmag trikrat zapored osvojil skupno zmago na Dirki po Španiji, Dirko po Franciji in Dirko po Italiji pa je že končal kot drugo oziroma tretjeuvrščeni. Je prvi kolesar v zgodovini, ki je zmagal na šestih od sedmih najpomembnejših enotedenskih dirk – manjka mu le še zmaga na Dirki po Švici. Izpostavimo naj še njegovo zmago na enodnevni dirki Liège-Bastogne-Liège, ki v kolesarstvu velja za enega izmed petih t. i. spomenikov, ter dve zmagi na Dirki po Sloveniji. Konec leta 2022 je naš kolesarski as postal boter mladim športnikom iz socialno šibkih okolij pod okriljem Fundacije Miroslava Cerarja.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji