O fundaciji

Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je ustanovil posebno Fundacijo za podporo mladim športnikom iz socialno šibkih okolij. Fundacija za financiranje športnikov, kot je krajši naziv te ustanove, je ustanovljena z namenom zbiranja sredstev za mlade perspektivne športnike, ki so uspešni tako na področju športa, kot tudi na področju izobraževanja in izhajajo iz šibkih socialnih okolij.
 
 
Fundacija skladno s Pravilnikom razdeljuje dobrodelna sredstva za dve kategoriji športnikov:
- mladi športniki starosti od 14 do 18 let;
- mlade športnike od 18 do 23 let.
 
Za ti dve starostni kategoriji je značilno, da so športniki že vključeni v resne tekmovalne sisteme, da je pri njih možno »razbrati« nadarjenost in obetajo dobre rezultate. Tekmovalni šport in priprave na tekmovanja predstavljajo velik finančni zalogaj. Ob podpori javnih sredstev ter sredstev sponzorjev in donatorjev, se pridobi del sredstev za razvoj teh mladih športnikov. Največji del pa še vedno prispevajo starši. Mladi športniki v teh starostnih kategorijah vsekakor še niso zadosti uveljavljeni, da bi s športom lahko »zaslužili« in si pokrili stroške treningov in tekmovanj. Po pravici povedano se od njih to tudi ne pričakuje niti ne sme pričakovati. Njihova naloga je, da se razvijajo na področju športa, hkrati pa so uspešni tudi v šoli.
 
Sredstev za celoviti razvoj mladih športnikov primanjkuje. Vse več staršev pa se srečuje s težavami na finančnem področju. Zato bomo z dobrodelnimi sredstvi Fundacije za športnike poizkusili nuditi podporo tistim mladim športnikom, ki bodo takšno podporo najbolj potrebovali. Želimo si, da bodo na tak način lahko nadaljevali športno pot ter nekoč, morda že v bližnji prihodnosti ponosno in uspešno zastopali Slovenijo na največjih mednarodnih tekmovanjih.
 
Fundacijo za športnike je ustanovil Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez. Upravo fundacije zastopajo podpredsedniki OKS-ZŠZ. Za mandatno obdobje 2023-2026 so:
  • Katja Koren Miklavec,
  • Metod Ropret in
  • Miran Kos.

OSNOVNI PODATKI O FUNDACIJI
Predsednik: Miroslav Cerar
Ustanovitev: z ustanovnim aktom in vpisom v register aprila 2015
Izvajanje operativnih nalog: pod okriljem strokovne službe OKS-ZŠZ

KONTAKT
Peter Dokl
Vodja oddelka za športnike in olimpijske vrednote
M: peter.dokl@olympic.si
 
 
  
 


Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji