Dobrodelni Primož Roglič za mlade športnike in športnice

Dobrodelni Primož Roglič za mlade športnike in športnice
Pregovor pravi, da na mladih svet stoji in na Olimpijskem komiteju Slovenije se dobro zavedamo, da je tako tudi v športu. Žal pa vsi mladi nimajo enakih pogojev za športno udejstvovanje. Zato bomo tudi letos, na pobudo Fundacije Leona Štuklja in Miroslava Cerarja, že tradicionalno obeležili še en dobrodelni dogodek, na katerem bomo zbirali sredstva za mlade športnike in športnice iz socialno ogroženih okolij. Osrednja zvezda večera bo aktualni boter, naš kolesarski as in olimpionik Primož Roglič, ki bo "dobrodelno žogo" in naziv botra predal svojemu nasledniku. Kdo bo v vlogi botra nasledil našega olimpijskega prvaka v kolesarski dirki na čas iz Olimpijskih iger v Tokiu, pa bo razkrijemo na gala večeru.
Fundacija za športnike iz socialno šibkih okolij pomaga uresničevati športne sanje mladih slovenskih športnih upov od leta 2015. Fundacija je bila ustanovljena na pobudo nekdanjega predsednika OKS-ZŠZ Bogdana Gabrovca in je namenjena mladim športnikom in športnicam iz socialno ogroženih okolij, ki poleg športnih uspehov dosegajo tudi izjemne rezultate na področju izobraževanja. 
 

Pozneje je bila preimenovana v Fundacijo Leona Štuklja in Miroslava Cerarja za podporo športnikom in drugim nadarjenim dijakom ter študentom iz socialno šibkih okolij, od leta 2020 pa svoje poslanstvo uspešno opravlja tudi v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Moste – Polje. Rezultat sodelovanja Fundacije in ZPM Moste – Polje je program Botrstvo v športu. 

Fundacija Leona Štuklja in Miroslava Cerarja s srčnostjo in dobrodelnostjo podpirajo tudi slovenski vrhunski športniki in številna druga zveneča imena športnega sveta. Naš skupen cilj je usmerjen v zagotavljanje optimalnih pogojev mladim za nadaljne uspehe tako v športu kot tudi na njihovi izobraževalni poti. Morda bo prav ta dobrodelnost odprla poti za nastope na največjem športnem odru, kjer bodo prejemniki in prejemnice sredstev ponosno zastopali slovenske barve. 

Vsako leto Fundacija imenuje tudi svojega ambasadorja ali "botra", ki v tem letu bdi nad zbiranjem sredstev za mlade športnike iz socialno šibkejših okolij. Prvi ambasador Fundacije v zgodovini je bil predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja, Thomas Bach. Nasledil ga je Aleksander Čeferin, prvo ime UEFE, ki je naziv botra oziroma botre predal šampionki belih strmin, dvojni olimpijski prvakinji iz Olimpijskih iger v Sočiju 2014, Tini Maze. V preteklem letu je Tina kot botra Fundacije dosegla rekord zbranih sredstev, saj je zbrala 135.000 evrov. 

''Dobrodelna žoga'' in častni naziv botra Fundacije sta novembra 2022 pripadli Primožu Rogliču, slovenskemu kolesarskemu asu in olimpijskemu prvaku iz Tokia, Primožu Rogliču. 15. novembra 2023 bomo v Grand hotel Union na večerni gala dobrodelni prireditvi izvedeli, koliko sredstev je bilo zbranih v tem letu in kdo bo nadaljeval z botrstvom Fundacije. 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji