Beba Ščap in njena Kalvarija za dobrodelni namen

Beba Ščap in njena Kalvarija za dobrodelni namen
Mariborčanka Beba Ščap se je lotila prav posebnega podviga. 454 stopnic na Kalvarijo je v 24 urah prehodila 132- krat. Za Fundacijo športnikov pri Olimpijskem komiteju Slovenije.
"Vidimo se spet prihodnje leto, a ne več tukaj na Kalvariji" so bile prve besede, s katerimi je izčrpana humanitarka Beba Ščap nagovorila prisotne ob vznožju Kalvarije. V 24 urah se je tja povzpela in sestopila 66 - krat. 29.964 stopnic ali nekaj manj kot 10.000 višinskih metrov so impresivne številke, če vemo koliko meri najvišja gora na svetu, če odmislimo povsem drugačne pogoje vzpona na Mt. Everest, se je Ščapova povzpela nekaj malega manj kot 1152 m višje. Zakaj? Njen namen je bil, še posebej v časih, ki jih živimo plemenit, da bolj ne bi mogel biti: s svojim podvigom je tokrat zbirala denarna sredstva za Fundacijo za mlade športnike, ki jo je pred dvema letoma ustanovil Olimpijski komite Slovenije. Koliko denarja je zbrala v tem trenutku še ni znano.

V uvodu 23. seje Izvršnega odbora Olimpijskega komiteja Slovenije - Združenja športnih zvez je predsednik Fundacije za športnike iz socialno ogroženih okolij Miroslav Cerar športnici in humanitarki Bebi Ščap izročil plaketo zahvale.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji